Duszone filety dorsza z warzywami i kaszą jaglaną

Składniki:

120g fileta z dorsza

100g mieszanki mrożonych warzyw

1xłyżeczka oliwy z oliwek

1/2 cebuli

50g kaszy jaglanej

150g ogórka

przyprawy do smaku:

curry

chilli

natka pietruszki

przyprawa warzywna (najlepiej bez glutaminianu sodu)

kostka bulionowa

Przygotowanie:

Posiekaną cebulkę rumienimy na patelni z odrobiną oliwy, dodajemy filety. Posypujemy mieszanką warzywną, a następnie dusimy pod przykryciem przez ok.10 minut. Dodajemy mrożone warzywa, curry, chili. Dusimy kolejne 10 minut. Kaszę przelewamy zimną wodą, następnie wrzątkiem i gotujemy w bulionie. Po ugotowaniu, posypujemy natką pietruszki. Podajemy z kawałkami ogórka.

Smacznego!

 

About the author: Agnieszka Reptowska

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 × two =