Muffinki z rodzynkami

Składniki:
1xszklaka suchej kaszy jaglanej

garść rodzynek

2xduże soczyste jabłka

1xszklanka soku jabłkowego

1xłyżeczka cynamonu

1xłyżeczka cukru trzcinowego

Przygotowanie:

Piernik rozgrzej d 180st.C. Blaszkę wysmaruj masłem. Jabłka obierz i zetrzyj na grubych oczkach. Wymieszaj z cynamonem i (ewentualnie) cukrem. Wymieszaj z suchą kaszą i rodzynkami. Napełnij wgłębienia formy masą do wysokości 2/3, ugnieć. Do każdego wlej 3 łyżki soku jabłkowego. Przykryj folią. Piecz około pół godziny. Po wyjęciu pozostawić do ostudzenia, wyjmować delikatnie. Można posypać ulubionymi dodatkami, cukrem pudrem lub owocami.

Smacznego!

About the author: Agnieszka Reptowska

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ten + 17 =