Szpinakowo-pieczarkowe tosty z ziarnami

Składniki:

60g świeżego szpinaku

60g pieczarki

1xkromka chleba tostowego ciemnego

1xplasterek szynki drobiowej

1xplasterek sera edamsiego

2g margaryny (np. Rama)

1xłyżeczka oliwy z oliwek

mleko

mieszanka dowolnych przypraw warzywnych (lub gotową mieszankę bez glutaminianu sodu)

słodka papryka

czosnek

pieprz

sól

mieszanka ziaren (np. słonecznik, dynia)

Przygotowanie:

Szpinak dusimy z odrobiną mleka, dodajemy czosnek i przyprawę warzywną. Pieczarki kroimy, dusimy na oliwie, dodajemy pieprz i sól. Tosty smarujemy margaryną, ukłądamy szynkę, szpinak, pieczarki i ser. Posypujemy papryką Wkładamy do piekarnika na 8 minut. Zapiekamy. Posypujemy gotowe tosty – ziarnami.

Smacznego!

About the author: Agnieszka Reptowska

Leave a Reply

Your email address will not be published.

18 − fifteen =